Logo en huisstijl

Beeldmerk_kleur_verloop-hoek-blauw-16.png

Een huisstijl is meer dan alleen het ontwerpen van een bedrijfsnaam en een logo. Het is een middel om de identiteit van je bedrijf te versterken. 

Meer dan een plaatje

Het ontwerpproces voor een logo voor jouw bedrijf en/of concept is een erg precieze klus. Natuurlijk wil je dat het logo er mooi uitziet, maar smaken verschillen. De vragen die ik onderzoek tijdens het ontwerpproces gaan niet alleen over jouw bedrijf, maar ook over de doelgroep. Wat spreekt jouw doelgroep aan en hoe willen zij benaderd worden? Op deze manier leg ik de basis voor een sterk merk of concept.

Een logo is een gestileerd en vereenvoudigd 'beeld'. Een logo moet in één oogopslag herkenbaar én leesbaar zijn. Je krijgt bij het zien van het logo het idee dat het ontwerp iets vertelt over de diensten of producten die het bedrijf levert. Dát verhaal moet je als ontwerper goed weten te vertellen. Het is de basis voor je logo-ontwerp.

Een consistente merkbeleving in alles wat jij presenteert

Als mensen denken aan een huisstijl, dan denkt men vaak aan briefpapieren en enveloppen. Een huisstijl – ook wel corporate identity genoemd – is echter veel meer dan dat. Een huisstijl is tenslotte aanwezig op alle uitingen die gericht zijn aan jouw doelgroep. Dat kan iets kleins zijn als een notitieblok of iets groots als een bestelbus of een abri-poster. Om jouw bedrijf éénduidig en uniek te presenteren houd ik rekening met de veelzijdigheid en inzetbaarheid van jouw corporate identity.

Een huisstijl is jouw identiteit

Jouw huisstijl zegt in enkele seconden iets over jouw bedrijf. Het zijn visuele uitingen die worden uitgedrukt met een naam, logo, kleuren, vormen, lettertypes, beelden en taalgebruik. Een goede huisstijl zorgt voor een herkenbare visuele uitstraling, meer naamsbekendheid en geeft je onderscheidend vermogen. Je creëert een bepaald beeld rondom het bedrijf dat laat zien wie je bent en waar je voor staat.

Zullen we jouw ideeën vertalen
naar goed ontwerp?

2_verloop-hoek-blauw-10.png
2_verloop-hoek-blauw-10.png